Tendenser i den store vide vinverden

· af SuperBrugsen

Vin er et landbrugsprodukt, der verden over dyrkes både som levebrød og som et passioneret fag, grænsende til det videnskabelige

En kunstart vil nogle mene. Det er små proggressive producenter, der som regel danner nye trends.

Disse ”nye” vine finder du ikke i SuperBrugsen. Produktionen er for lille, så vinene er for dyre. Men selvfølgelig følger vi med. For som årene går bliver nogle af disse vine måske til at komme i nærheden af. Som det for eksempel er gået med biodynamiske vine og vine fremstillet på økologiske druer, der allerede nu står på vores hylder.

De økologiske druer

Den økologiske vinproduktion er i stærk fremmarch. Nu er det ikke længere end dyd i sig selv at kunne skrive om økologi på etiketten. Vinen skal også smage godt. I begyndelsen var det kun druerne, der var økologiske. I 2012 vedtog EU nye regler, så fremstillingen af vin nu kommer på linje med de krav, man stiller til produktion af andre økologiske produkter.

Biodynamik, nedgravede kohorn og fuldmånen.

Biodynamik tager udgangspunkt i økologisk dyrkning, men det er især omkring gødningen at forskellen sætter i. Danske Peter Sisseck, der i Spanien fremstiller en af verdens dyreste vine – Pingus - dyrker biodynamisk vin efter Rudolf Steiners produktionsmetoder. Her bliver vinen kun bliver høstet på dage, hvor solen, månen og stjernerne står rigtigt.

Østrigske vine på vej ind

Østrig har en gammel og stolt tradition for fremstilling af vin. Herhjemme har vi mest kendt østrigsk vin fra den mere søde side. Men inden for de sidste par år har fine, meget smagfulde hvidevine høstet stor anerkendelse verden over.

Danmark som vinland

Også her sker der spændende nyt. Vi har for længst taget Frederiksdal Kirsebærvin ind på hylderne under Lokale Varer. Mon det samme vil ske med Rös? En dansk vinproducent på Røsnæs, som har vundet stor anerkendelse herhjemme for sin hvidvin. Man kunne jo spørge efter den i SuperBrugsen, som ligger på de kanter?

Tilmeld dig tilbud og information fra SuperBrugsen

Vil du have de nyeste tilbud og information om nyheder, konkurrencer og meget andet på SMS? Så tilmeld dig her.