Alsacevinen er danskernes foretrukne

· af SuperBrugsen

Danskernes foretrukne hvidvin er Alsacevin, og der er da heller ikke andre vinområder, der har så stort og bredt et udvalg af fantastiske vine i alle prisklasser. De fleste vine er lavet på en enkelt druesort, som er nævnt på etiketten og det gør det let at vælge, når først man har fundet den drue man bedste kan lide.

Nogle af verdens bedste og mest kendte hvidvine kommer fra Alsaceområdet i det nordøstlige Frankrig. Den 170 km lange vinrute giver uendelige muligheder for at nyde landskabet, de idylliske små byer og ikke mindst de skønne vine. Vinene er især opkaldt efter druesorterne og den slanke flaske er let genkendelig. Vinenes frugtige duft er typisk og der er mange druesorter at vælge imellem: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat d’Alsace, Pinot Gris, Gewurztraminer og Pinot Noir. Alle, der har rejst i denne vidunderlige egn, vil sikkert også have fået fornemmelsen af, at landskaber, mad og vin går op i en højere enhed.

Her er et par gode råd om vin- og madsammensætning:

Crémant d'Alsace : Mousserende vin der er god til aperitif, sushi og lette fiskeretter
Sylvaner: Tør og liflig hvidvin. Passer til salater, østers og gedeoste
Riesling: Tør, syrlig og blomsteragtig og hvidvin. Passer til fisk og gedeoste
Pinot Blanc: Frisk og halvtør hvidvin. Passer til skalddyr, vegetarretter og asparges
Pinot Gris: Fyldig, let sødlig hvidvin. Passer til charcuteri, kraftige oste, lyst fjerkræ og svinekød.
Gewurztraminer: Meget aromatisk, krydret og sødlig hvidvin. Passer til foie gras, stærkt krydret mad og skimmelost.

Hvis du vil vide mere kan du på www.alsacevin.net finde mere inspiration til hvordan du får mad og vinoplevelsen til at gå op i en højere enhed med vinene fra Alsace


De slanke flasker fra Alsace nydes bedst afkølet – men ikke for koldt
Alsacevinene er let genkendelige på de høje slanke flasker og skal som hovedregel nydes ved 8–10 grader. Altså ikke direkte fra køleskabet, for så får man ikke hele den komplekse smag frem i vinen. Og så skal de nydes frisk fra flasken, især hvis det er en vin, som er naturligt perlende eller mousserende. En perlende vin må gerne serveres et par grader koldere end en traditionel hvidvin – omkring 5-7 grader og allerhelst i et champagneglas.


Alsace et besøg værd
Vinmarkerne ligger i et bredt bælte langs med østsiden af Vogeserne. Der produceres ca. 160 mio. flasker vin om året, og ca. 1/4 eksporteres og ikke mindst til Danmark der er det femte største eksportmarked for Alsace vine.
Når, nu sommertankerne er på himmelflugt, så prøv at lade dem foretage en tur gennem vinområdet Alsace. Et besøg kan klart anbefales. Få mere at vide om Alsace vinruten på www.alsacevin.net

 

Tilmeld dig tilbud og information fra SuperBrugsen

Vil du have de nyeste tilbud og information om nyheder, konkurrencer og meget andet på SMS? Så tilmeld dig her.