Jordbær – En sommerklassiker

· af SuperBrugsen

Jordbær, sol og sommer går ofte hånd i hånd og vi har alle siddet og nydt de danske, friske og lækre jordbær på en lun sommerdag. Om det er direkte fra bakken eller med både mælk, fløde og sukker - friske danske jordbær er bare smagen af sommer.

 

Tips til tilberedning

Jordbær kan bruges til mange forskellige ting i det danske køkken. Den lækre, søde smag er perfekt til alt fra skønne salater til kage- og isdesserter.

 

Prøv eksempelvis at lave en lækker, jordbærsalat med rucola og feta eller afslut en skøn sommermiddag med en jordbærsorbet, en klassisk jordbærtærte eller en lækker vaniljeis med jordbær.

 

Man behøver ikke at gøre noget særligt ved jordbærrene, for at de får en helt anden smagsoplevelse. Prøv eksempelvis at skære dem i skiver, dyp lidt citron over dem, vend dem i flormelis og server dem eventuelt sammen med en lækker vaniljeis. Det er blot fantasien, der sætter grænser i det hyggelige, danske sommerkøkken.

 

Hvornår er jordbær i sæson?

De danske jordbær har en kort og lækker sæsonperiode, hvor de som oftest er bedst i juni og juli måned. Det afhænger dog ofte af det danske sommervejr, der kan lade vente på sig. Dermed kan sæsonen rykke sig en smule og du kan være heldig at finde lækre jordbær i august.

 

Dog er der i den botaniske verden ligeledes stor uenighed omkring titlen som en nød, da de små nødder bliver betegnet som jordbærrenes frugter. De sidder påen såkaldt opsvulmet blomsterbund, der tilsammen udgør dét, vi kalder for et
jordbær.


Hvis den helt botanisk-korrekte betegnelse skal nævnes, så skal jordbærret i virkeligheden omtales som en flerfoldssamfrugt. Det er også kendt som en falsk frugt, hvor der på ydersiden sidder nødder. Om det er et bær, en frugt eller nødt – et friskt og passer perfekt til den lune sommer.

 

Hvis tanken om en bakke med friske jordbær eller måske en skål med jordbær, mælk og fløde lyder som noget for dig, så find din nærmeste SuperBrugsen og køb sommerens dessert.

Tilmeld dig tilbud og information fra SuperBrugsen

Vil du have de nyeste tilbud og information om nyheder, konkurrencer og meget andet på SMS? Så tilmeld dig her.