Tomater

· af Kvickly

I Danmark blev tomaten indført omkring 1770, og selvom tomaten oprindeligt er fra Sydamerika, dyrkes den i dag over hele verden i en betydelig produktion. Den klassiske runde tomat, med en lettere syrlig og aromatisk smag, er vel nok den mest velkendte variant, men mange kender blommetomaten, cocktailtomaten og cherrytomaten.

Hvornår er tomater i sæson?

Tomater er i sæson i Danmark fra april til november, men importeres fra Europa hele året rundt.

tomat sæsonhjul

Madretter med tomater

Bruchetta
Ristet brød, tomater, hvidløg, basilikum og hvidløg – mere enkelt bliver det ikke!

bruchetta med lækre tomater

 

Bagte tomater
Ristet brød, tomater, hvidløg, basilikum og hvidløg – velbekomme!

bagte tomater med ost

Tomatmad
En tomatmad de luxe med friskost og basilikum – nem og lækker.

tomatmad med friskost

Produktion af tomater

I Danmark produceres tomater i væksthuse på samme planter hele sæsonen. Tomatplanterne står i lange rækker og kan blive over 14 meter høje. Derfor fastgøres de ofte i en ståltrådsline over planterækken. En stor del af det danske forbrug af tomater dækkes af import fra bl.a. Spanien, som er Europas største tomatproducent til friskvaremarkedet.

 

Opbevaring af tomater

Modsat hvad mange tror, skal tomaten ikke opbevares på køl, da det kan gøre tomatens skind rynket og mat. For at få den bedste smagsoplevelser ud af dine tomater skal du opbevare dem ved stuetemperatur og udenfor sollys.

 

Vidste du?

Tomater findes i mange andre farver end rød blandt andet gul, grøn, lilla, mørkebrun og stribet. Tomater er verdens største kategori af grøntsager og står i alt for 16 procent af den samlede produktion. I Danmark spiser vi mere en 67 mio. tomater om året.

 

Søger du lækre tomater? Så tag et kig i vores tilbudsavis, hvor du altid kan finde gode tilbud på lækker frugt og grønt.

 

Tilmeld dig tilbud og information fra SuperBrugsen

Vil du have de nyeste tilbud og information om nyheder, konkurrencer og meget andet på SMS? Så tilmeld dig her.