Der er ikke noget som en flot, frisk og farverig velkomstdrink til at skyde festen godt i gang. En velkomstdrink består som regel af spiritus, mousserende vin eller hvidvin, som er blandet op med juice, saft eller sodavand. Men hvad med en velkomstdrink med rosévin

Hvis du søger inspiration til den gode velkomstdrink, om end det er til nytårsfesten, fødselsdagen eller bare en festlig anledning, kan du her se vores bud på tre gode velkomstdrinks med rosévin. Du finder både ingrediensliste og fremgangsmåde. 

Nemme velkomstdrinks med rosévin

Rosévin har for alvor stemplet sig ind som en af de helt store vintyper. Rosévin er blevet til en af danskernes foretrukne sommer aperitif, hvorfor det nu også figurerer i flere opskrifter på velkomstdrinks. Se vores tre nemme opskrifter på velkomstdrinks med rosévin nedenfor. 

Rosé Aperol Spritz  

Som tidligere nævnt, er rosévin blevet til en af danskernes foretrukne sommer aperitif – ligeledes er Aperol Spritz. Når du sammensætter disse to populære drikke, får du: Rosé Aperol Spritz. Du skal bruge følgende til at lave Rosé Aperol Spritz:

  • 3 dele rosévin
  • 2 dele Aperol
  • 1 del danskvand
  • 1 skive appelsin
  • Isterninger

Det eneste du skal gøre, er at tilsætte rosévin og Aperol i et glas fyldt med is, hvor du afsluttende hælder danskvand i og pynter med én skive appelsin på kanten af glasset.

Rosé Gimlet

Rosé Gimlet er en pendant til den klassiske gin cocktail; Gin Gimlet. Denne variant af Gimlet følger faktisk den samme opskrift som ved Gin Gimlet, men bare med tilsat rosévin – og meget af det. Du skal bruge følgende til at lave den friske Rosé Gimlet:  

  • 3 dele rosévin
  • 1 del gin
  • 1 del Rose’s Lime
  • 1 skive lime
  • Isterninger

En Rosé Gimlet kræver blot en cocktailshaker - og et godt ryst. Du skal blande rosévin, gin, Rose’s Lime og isterninger i en cocktailshaker, ryste den godt og servér med en skive lime på kanten af glasset. 

Frosé (frozen rosé)  

Frosé er en kombination af ”frozen” og ”rosé”, hvilket gør det til den ultimative sommerdrink. Denne opskrift er til seks personer og med et fokus på jordbær, men du kan i princippet bruge hindbær, vandmelon, fersken osv. Du skal bruge dette til at lave Frosé:  

  • 1 flaske frugtig rosévin
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl sukker
  • 250 gram jordbær
  • 0,75 dl frisk citronsaft
  • Isterninger

Først skal rosévinen fryses ned i en velegnet beholder. Dernæst skal du koge vand og sukker sammen, hvor du efterfølgende slukker for varmen, og lader jordbærrene trække i 30 min. Blend det sammen med den frosne rosévin samt citronsaft, isterninger og servér.

Find din nærmeste SuperBrugsen

Ønsker du at købe ind til velkomstdrinks med rosévin? Så find din nærmeste SuperBrugsen her, og se de gode tilbud i vores tilbudsavis.