Du kan sagtens lave en hel kylling på grillen. Og det er en god idé at proppe den med lækkerier, så den får endnu mere smag og beholder sin saftighed.

Når solens stråler begynder at varme, og vejret bliver godt nok til en grillaften, er det altid lækkert med en hel kylling på grill. Ved at lave kyllingen på grillen får du både en sprød og saftig kylling. Alt efter hvor meget og hvilket krydderi, du krydrer kyllingen med, bliver den også mere smagfuld.

Tip: Server sammen med grillede grøntsager.

Det er både nemt og lækkert at lave en kylling på grillen. På grillen passer kyllingen sig selv, du skal blot fylde den med lækre krydderier. Efter kyllingen har fået en tur på grillen, er du sikret en sprød og smagfuld kylling. Følg fremgangsmetoden her, og se nedenstående video.

Tilberedning af kylling på grill:

  • Start med at gøre din grillkylling ren - skær eventuelle rester af fjer væk, og fjern indmad
  • Vask kyllingen både udvendigt og indvendigt
  • Lav en lækker blanding af krydderurter, hvidløg, citron, salt og peber
  • Fyld kyllingen med blandingen
  • Luk kyllingen med træpinde eller snor
  • Pensel kyllingen med olie eller marinade
  • Drys med salt og peber. Tip: brug groft salt
  • Læg den på grillen i 75-90 minutter for en kylling på 1,5-2 kg.
  • Partér og servér

Tip til kylling på kulgrill:

  • Laver du en hel kylling på en kulgrill, kan du med fordel lægge alle kullene ud i siderne.
  • Læg herefter kyllingen i midten af grillen, og grill den ved indirekte varme.
  • Start med begge spjæld åbne, og luk efter de første 15 minutter topspjældet i låget indtil du når en varme på 175-185 grader.
  • Stegetiden afhænger af størrelsen af din grillkylling.

For at være sikker på at slå alle skadelige bakterier ihjel, anbefales det, at en hel kylling på grillen steges til den har en kernetemperatur på minimum 70 grader

Husk: Hvis der er noget, du er i tvivl om, så spørg SB Slagteren.