Thai fiskekager med citrongræs, kålsalat med ananas, sød chilisauce og ris

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 400 g fiskefars, torsk
  • 2 stængler citrongræs
  • 100 g grønne bønner
  • ½ rødløg
  • 1/4 bundt basilikum
  • 1 spsk fiskesauce/sojasauce
  • 1 lille spidskål/sommerkål
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • Kålsalat:
  • ½ ananas
  • 50 g saltede cashewnødder
  • 1 dl sød chilisauce
  • 2 lime skåret i både
  • jasminris, kogte

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 1485 kJ
  • Energi: 354 kcal
  • Protein: 14 g
  • Fedt: 17 g
  • Kulhydrat: 34 g
  • Kostfibre: 5 g

Skær top og bund af citrongræsset. Pil de 2 første lag af og kasser. Snit citrongræs, rødløg og bønner meget fint og snit basilikum groft. Vend det hele sammen med fiskefarsen og smag til med fiskesauce. Form farsen til ca. 8-12 frikadeller og tryk dem til flade kager. Steg dem af på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side indtil de er gyldne. Snit kålen fint og skær ananas ud i små stykker, vend det sammen med chilisauce og cashewnødder. Anret de varme fiskekager med kålsalat, kogt jasminris og server med lime og ekstra sød chilisauce.

Tip: Kan også laves med kylling og svinefars.