Squashsuppe med kyllling, kartofler og estragon

  • 4 pers

  • 70 min

  • kylling

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 400 g kylling, inderfilet
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g kartofler, store
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 1.5 l hønsebouillon
  • 400 g squash
  • 1/2 bundt estragon
  • 1 spsk citronsaft
  • Groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 1222 kj
  • Energi: 291 kcal
  • Protein: 28 g
  • Fedt: 11 g
  • Kulhydrat: 20 g
  • Kostfibre: 3 g

Snit løg og hvidløg fint. Skræl og skær kartofler i mindre stykker. Steg løg, hvidløg og kartofler af i en stor gryde i olie uden at det tager farve. Kom hønsebouillon i gryden og lad det simre i 30 minutter, indtil kartoflerne er møre. Blend suppen til en fin pure. Riv squash groft på et rivejern, snit estragon fint, kom det i suppen sammen med kylling og lad det simre i 10 minutter, smag til med citronsaft, salt og peber. Anret suppen i varme skåle og server med groft ristet brød. 

Tip: Man kan fint bruge revne rodfrugter til denne suppe, eller koge suppen på en hel kylling.