Sprøde kager med limecreme

  • 6 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • ½ l fløde
  • 100 g sukker
  • 4 lime, usprøjtede
  • 2-3 blade husblas
  • Vafler:
  • 40 g smør
  • 40 g mel
  • 20 g flormelis
  • 2 æggehvider
  • Tilbehør:
  • pisket flødeskum

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 3426 kJ
  • Energi: 816 kcal
  • Protein: 7 g
  • Fedt: 65 g
  • Kulhydrat: 51 g
  • Kostfibre: 2 g

Vask limen godt og riv skallen af på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Kog saften op sammen med fløde og sukker og lad det simre i 15 minutter. Udblød husblassen i koldt vand og udblød den derefter i 1 dl af den varme fløde. Rør derefter det hele sammen. Hæld det på 4 glas eller små skåle og sæt på køl i mindst 3-4 timer. Smelt smør og kom det i en skål sammen med resten af vaffel-ingredienserne og pisk det godt sammen. Kom 1 spsk. vaffeldej på en bageplade med bagepapir og smør den fladt ud i et 10 cm langt og 3 cm bredt stykke. Bag den i forvarmet ovn på 185° i ca. 8-10 minutter indtil den er gylden. Køl af på bagerist. Anret limecremen med sprøde vafler og let pisket fløde.