Sprød norditaliensk pizza med bønner, parmaskinke, mozzarellaost, ansjoser og parmesan

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • Pizzadej:
  • 360 g mel
  • 225 g koldt smør, i tern
  • ½ tsk salt
  • Fyld:
  • 100 g grønne bønner, kogte
  • 1 pk parmaskinke
  • 20 Kalamata oliven, uden sten
  • 2 mozzarella oste i vand
  • 12 ansjoser
  • 20 g parmesan
  • 20 g ruccola

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 5654 kJ
  • Energi: 1346 kcal
  • Protein: 58 g
  • Fedt: 86 g
  • Kulhydrat: 86 g
  • Kostfibre: 4 g

Bland mel, smør og salt sammen i en skål og ælt det godt sammen. Rul dejen sammen i hånden, med lidt ekstra mel på bordet. Pak dejen ind i film og læg den på køl i mindst 2 timer. Rul dejen ud i en lang pølse, del den i 4 stykker og rul den ud i aflange pizzaer i størrelsen ca. 20 cm lange og 7 cm brede. Læg dem på en bageplade med bagepapir og fordel de kogte grønne bønner derpå og drys med lidt parmesan. Bag pizzaerne i en forvarmet ovn på 210° i ca. 10-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Skær mozzarella ud i 1/4 og fordel det ud på pizzaerne sammen med oliven. Anret pizzaen med mozzarellaost, parmaskinke, ansjoser, parmesan og rucolasalat.

Tip: Pizzaen kan laves med artiskokker og squash som vegetar ret.