Sesamstegt kylling med spicy grønne bønner

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 4 spsk sesamfrø
  • 200 g speltkerner
  • 2 rødløg
  • 300 g grønne bønner
  • 1/4 bundt mynte
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 3-4 spsk sød chilisauce

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 2240 kJ
  • Energi: 533 kcal
  • Protein: 34 g
  • Fedt: 26 g
  • Kulhydrat: 38 g
  • Kostfibre: 9 g

Kog speltkerner efter pakkens anvisning og hold dem varme. Pil rødløg og snit dem i tynde ringe på mandolin eller med en meget skarp kniv. Skyl dem et par gange i iskoldt vand og lad dem dryppe rigtig godt af i en sigte. Rens bønner og kog dem møre i letsaltet vand. Vend dem sammen med sød chilisauce, plukket mynte og skyllet rødløg. Krydr kyllingen godt med salt og peber og vend dem i sesamfrø. Steg dem på en varm pande i olie i ca. 3-4 minutter på hver side. Anret kyllingen med spicy bønner/speltkerner og løgsalat. 

Tip: Man kan skifte chilisaucen ud, med yoghurt smagt til med Tandori krydderier.