Rødspætte stegt med citronrejer, kartofler og mormor-dressing

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 500 g rødspætte
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 200 g rejer
  • 20 g smør
  • ½ citron, usprøjtet
  • 300 g hjertesalat
  • 300 g ærter
  • ½ bundt purløg, fint snittet
  • 800 g små kartofler
  • Mormor-dressing:
  • 2 dl fløde, 38%
  • 2 tsk dijon sennep
  • 2 spsk citron

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 3810 kJ
  • Energi: 907 kcal
  • Protein: 35 g
  • Fedt: 67 g
  • Kulhydrat: 41 g
  • Kostfibre: 8 g

Hæld fløden ud i en lille skål og pisk sammen med sennep. Pres saft af citronen og vend den forsigtigt rundt i fløden, uden at røre rundt i den. Lad fløden stå og trække/syrne i ca. 30 min. for at blive mere cremet. Pluk salaten i grove stykker, vend det sammen med ærter, purløg og dressingen lige før den serveres. Skær et lille tværsnit i fiskefileten uden at skære den over og fold den sammen. Krydr med salt og peber og steg dem i varm olie på en pande i ca 1 minut på hver side. Tag fisken af panden. Kom smørret på panden og steg rejerne deri sammen med fintrevet citronskal, salt og peber. Anret fisken med rejer, salat og nye kartofler.

Tip: Man kan fint skifte fisken ud med en svinekotelet eller kylling.