Risotto med porre, æbler og tørrede Karl Johan svampe

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 4 stængler bladselleri
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 25 g tørrede Karl Johan svampe, udblødte*
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g risottoris
  • 3 dl hvidvin
  • 6 dl kyllingefond
  • 120 g smør, skåret i tern
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 grønt æble
  • salt og peber
  • 1/4 bundt persille

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 2991 kJ
  • Energi: 712 kcal
  • protein: 12 g
  • Fedt: 36 g
  • Kulhydrat: 71 g
  • Kostfibre: 4 g

Snit alle grøntsager og svampe fint. Steg dem i olie i en gryde, men uden at de tager farve. Vend risene i og steg dem i ca. 3-4 minutter ved svag varme under omrøring, indtil risene har absorberet olien. Hæld vinen på risene og kog væsken næsten helt ind, indtil den sprittede duft er væk. Hæld bouillon på risene lidt ad gangen, og lad risene absorbere bouillonen ved svag varme og under konstant omrøring. Gentag processen i ca. 15-20 minutter, indtil risene er møre og stadig sprøde. Skær smør i store tern og vend det i risene. Kom ½ af parmesanen deri og smag til med salt og peber. Risottoen skal være blød og nærmest flyende. Anret risottoen i varme tallerkener med æble skåret i tynde både og grofthakket persille og revet parmesan.

Tip: Man kunne fint tilsætte lidt krabbekød eller stegte tigerejer i risottoen. Super fin tilbehør til kylling og fisk.

*udblød svampene i 20 minutter i lunken vand, skyl dem godt for urenheder.