Ribeye med bønne/pastinak fritter og grillede tomater

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 500 g ribeye
  • 1 spsk olie
  • 4 store tomater
  • 1/4 bundt estragon
  • 1 skalotteløg
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl skyr
  • 300 g grønne bønner
  • 300 g pastinak
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 2349 kJ
  • Energi: 559 kcal
  • Protein: 31 g
  • Fedt: 42 g
  • Kulhydrat: 12 g
  • Kostfibre: 6 g

Snit estragon og skalotteløg fint, kom det i en gryde med eddike og lad det simre i ca. 15 min. indtil løgene er møre. Køl det ned og rør det sammen med mayonaise og skyr. Rens bønner og skær pastinak i tynde aflange stænger og bland det sammen med fintrevet hvidløg, olivenolie, salt og sort peber. Bag i forvarmet ovn på 220° i ca. 15 minutter indtil det er gyldent og sprødt. Skær tomater i halve og grill dem på en varm grill i ca. 6 minutter. Krydr kødet godt med salt og sort peber og smør det med olie. Grill det på en varm grill i ca. 2 min. på hver side. Anret kødet med bønne/pastinak fritter og bearnaise dip. 

Tip: Ribeye kan fint erstattes med stegt eller grillet fisk.