Pulled pork sandwich med syltet spidskål og solbær-majo

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 600 g nakkesteg
  • 2 løg
  • 1 rød chili
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 5 dl hvedeøl
  • 400 g spidskål
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 spsk flydende honning
  • ½ tsk salt
  • 20 g bredbladet persille
  • 1 agurk
  • 2 spsk solbærsyltetøj
  • 1 dl mayonaise
  • salt og peber
  • 1-2 flutes

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 3008 kJ
  • Energi: 716 kcal
  • Protein: 35 g
  • Fedt: 38 g
  • Kulhydrat: 49 g
  • Kostfibre: 5 g

Skær nakkestegen ud i 4 store stykker og kom dem i et ildfast fad. Hak løg og chili groft, vend det godt sammen med kødet, fennikel frø, salt og peber. Tilsæt en 5 dl hvede øl, dæk fadet til med sølvpapir og bag det i ovnen ved 170°  i 2 1/2 time. Tag kødet op og pluk det fra hinanden med fingrene eller 2 gafler, bland det med løg og chili og smag til med salt. Snit kål og persille groft, pisk eddike med honning og salt, kom det henover, bland det godt sammen og lad det trække en time. Skræl agurken og flæk den på langs, skrab kernerne ud og skær i tynde skiver. Vend agurken med 2 tsk. salt, lad det trække 1 time, kom derefter i en sigte og lad det dryppe af for væske. Rør mayonaisen sammen med solbærsyltetøj og smag til med salt og peber. Varm brødet og smør det med solbærmajonæse. Kom kålen på bunden, sammen med kød og læg derpå agurk. 

Tip: Kan fint laves med oksebryst eller kyllingeoverlår. Kan også serveres med nye kartofler og/eller grillede grøntsager.