Lammeburger med fetaost og agurk marineret med dild og mynte

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 500 g lammefars
  • 2 tsk oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 1 agurk
  • 1.5 dl eddike
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk sort peber, knust
  • 1 bundt dild
  • 1/4 bundt mynte
  • 2 store tomater
  • 100 g fetaost i blok
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 rødløg
  • 4 burgerboller, store
  • salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 2247 kJ
  • Energi: 535 kcal
  • Protein: 34 g
  • Fedt: 26 g
  • Kulhydrat: 36 g
  • Kostfibre: 4 g

Skræl agurken, flæk den på langs og skær den i tynde skiver. Rør eddike sammen med sukker, salt og ½ tsk. sort peber. Snit urter fint, vend dem i eddike sammen med agurkerne og lad det trække mindst i 1 time. Rør lammefars sammen med fintrevet hvidløg, oregano, salt og peber og form farsen til 4 flade bøffer. Skær tomat og feta i tynde skiver, pluk salaten i grove blade og skær rødløget i tynde ringe. Steg bøfferne på en varm grillpande i ca. 2-3 minutter på hver side, varm bollerne i ovnen. Byg burgerne op med alle ingredienserne. De kan fint serveres med stegte kartofler 

Tip: Kan fint laves med okse-, svine- eller kyllingefars.