Lammebøffer med tomat cous-cous

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 500 g lammebøffer
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 200 g cous-cous
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hakkede tomater
  • 300 g gulerødder, gerne i forskellige farver
  • 1 bundt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk sesamfrø

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 2163 kJ
  • Energi: 5151 kcal
  • Protein: 29 g
  • Fedt: 23 g
  • Kulhydrat: 44 g
  • Kostfibre: 8 g

Riv hvidløg fint på den fine side af et rivejern og rør det sammen med 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Vend lammekødet deri og lad det marinere i 30 minutter. Kom cous-cous op i en stor skål, vend det godt sammen med olivenolie og kogende hakkede tomater. Lad det trække i 15 minutter og smag til med salt og peber (tilsæt evt. lidt kogende vand, hvis den føles for tør). Skræl eller skrub gulerødder og snit dem i tynde, aflange strimler på et mandolinjern. Hak koriander groft og vend dem sammen spidskommen, citronsaft og sesamfrø, som derefter vendes sammen med gulerødder, smag til med salt og peber. Grill kødet på en varm grill eller grillpande i ca. 3-4 minutter på hver side. Anret bøfferne med gulerodssalat og tomat cous-cous