Laks marineret med røget paprika, fennikelfrø og bønnepure

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 500 g laks, skåret i 4 stykker
  • 2 tsk røget paprika
  • ½ citron, usprøjtet, skal og saft
  • 4 spsk olie
  • ½ tsk fennikelfrø (kan udelades)
  • 1 ds hvide bønner
  • 300 g grønne bønner
  • 2 fed hvidløg
  • 40 g hasselnødder
  • 50 g rucola
  • salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 2350 kJ
  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 36 g
  • Fedt: 34 g
  • Kulhydrat: 23 g
  • Kostfibre: 10 g

Rør paprika sammen med citronsaft og fintrevet skal, 2 spsk. olivenolie, fennikelfrø, salt og peber. Skær skindet af laksen og kom laksestykkerne i marinaden og lad dem marinere i 10 minutter. Skyl de hvide bønner i koldt vand, varm dem op i en lille gryde uden at koge, mos dem groft med en gaffel, smag til med salt og peber. Rens de grønne bønner, hak hvidløg og nødder groft og steg det af på en pande i 2 spsk. olivenolie i ca. 3-4 minutter, vend rucolasalaten i til sidst. Tag laksen op af marinaden og gem den. Steg laksestykkerne på en varm pande i ca 1-2 minutter på hver side. Anret fisken med bønnepure, stegte bønner og noget af marinaden.