Københavnerbøf - ala pariserbøf - med rodfrugter og vagtelæg

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 400 g svinekød
  • 1 æg
  • 1/2 løg
  • 1 gulerod
  • 1 lille persillerod
  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk olivenolie
  • 8 vagtelæg eller almindelige æg
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • karse
  • 1/4 bundt purløg

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 1992 kJ
  • Energi: 474 kcal
  • Protein: 30 g
  • Fedt: 28 g
  • Kulhydrat: 24 g
  • Kostfibre: 6 g

Krydr kødet godt med salt og peber og rør derefter ægget deri. Riv løg og rodfrugter på den grove side af rivejernet og bland det i kødet. Skær brødet i halve stykker. Del farsen i 8 portioner, form dem som små flade frikadeller, og pres dem ud over brødet og lidt ned omkring brødets kanter. Steg ’bøfferne’ på en varm pande i olivenolie i ca. 3 minutter på kødsiden, og steg derefter i 2 minutter på brødsiden. Spejl vagtelæggene i olie.  Anret de små københavnerbøffer med vagtelæg, karse og purløg, og server straks. 

Tip: Kan fint laves med okse/lam og hakket fisk og man kan også anvende almindelige æg.