Entrecote med Karl Johan-smør og kartoffelchips

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 600-800 g entrecote
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 10 g tørrede Karl Johan svampe *
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g smør
  • 1 kg store kartofler
  • 1 l vegetabilsk olie til stegning
  • ½ bundt rosmarin
  • 400 g små gulerødder
  • salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 6946 kJ
  • Energi: 1654 kcal
  • Protein: 42 g
  • Fedt: 111 g
  • Kulhydrat: 121 g
  • Kostfibre: 10 g

Kom de udblødte svampe, hvidløg og smør i en blender og blend det godt sammen, smag til med salt og peber. Vask kartofler og skær dem i tynde, aflange stykker til chips/pomfritter, kog dem næsten møre, men stadig sprøde i let saltet vand. Hæld vandet fra og kom dem op på et viskestykke og tør dem forsigtigt. Varm olie op i en medium størrelse gryde og dybsteg kartoflerne deri lidt ad gangen, indtil de er gyldne og sprøde og kom dem på fedtsugende papir. Hak rosmarin groft og drys det på kartoflerne sammen med groft salt. Vask gulerødder og kog dem møre i vand med lidt salt. Krydr kødet med salt og peber og grill kødet på en grillpande eller grill i ca. 2-3 minutter på hver side. Anret kødet med svampesmør, gulerødder og rosmarin chips.

* udblød de tørrede svampe i lunkent vand i ca. ½ time, skyl dem godt for jord, vrid dem derefter for vand.

Tip: Man kan tjekke om olien er varm, ved at komme en tandstik i olien, hvor olien skal syde omkring.