Boller i karry med kokosmælk, peanuts og spidskålsalat med æbler

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 400 g hakket svin
  • 1 løg
  • 100 g gulerod
  • ½ tsk sort peber
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 3 spsk mel
  • 1 dl mælk
  • Salat:
  • 2 æbler
  • ½ spidskål
  • 1 spsk æbleeddike
  • 40 g saltede peanuts
  • Karrysauce:
  • 1 løg
  • 2 spsk vegetabislk olie
  • 1-2 spsk karry
  • 6 dl kokosmælk
  • lidt sukker
  • Tilbehør:
  • ris eller naanbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 3027 kJ
  • Energi: 721 kcal
  • Protein: 34 g
  • Fedt: 54 g
  • Kulhydrat: 23 g
  • Kostfibre: 6 g

Riv løg og gulerod fint på et rivejern. Rør det i kødet sammen med salt og peber. Rør derefter kødet med et æg ad gangen, tilsæt derefter mel og mælk og smag til med salt og peber. Tag farsen med en spiseske, form den til boller og kom dem i en gryde med kogende vand med salt. Lad dem småsimre i 10 minutter på svag varme, sluk for blusset og hold dem varme i kogevandet. Hak løg groft, steg dem af i olie indtil de er blanke og tilsæt karry og brun det godt af. Tilsæt kokosmælk og lad det simre i 15 minutter, smag til med salt og lidt sukker, tilsæt kødbollerne og lad dem simre med i 5 minutter. Skær æblerne i tynde både og kålen i tynde strimler på langs og vend det sammen med eddike, salt og peber. Anret boller i karryen i en skål, serveres med spidskålsalat drysset med peanuts, kan fint serveres med ris eller naanbrød.

Tip: farsen kan fint laves med kylling og lam