Specialøl

DIDRIK · Strong Pale Ale

Didrik er en flot, kobberfarvet øl med vedvarende, cremefarvet skum. Et æstetisk flot glas øl.
Duften er præget af maltsødme, lidt alkohol og svage korianderfornemmelser rundet af med en diskret humlenote.
Didrik er en fyldig øl, hvor sødme fra basismalten blander sig med den ristede malt, der i samspil med den let krydrede humle leder tankerne hen mod et friskbagt valnøddebrød.
En øl for dig, der gerne vil have en øl i den søde ende af spektret uden den brændende alkoholfornemmelse.

Didrik er navngivet efter Otto Didrik Schack, tidligere ejer af Schackenborg.

Drik den til vinterens simreretter. Øllets fyldige krop og balancerede sødme vil spille flot op til retter som skipperlabskovs, ossobuco og svinekæber.

Alkoholprocent: 7,5 %.

 

TIDO · Dark Lager

Tido er en rødbrun øl med en flot, vedvarende skumkrone, der står lifligt perlende i glasset.
Duften er præget af mørk karamel, ristede nødder, let chokolade og diskrete noter af kaffe.
Smagen er ligeledes præget af mørkristede noter, der giver associationer til hjemmebagt rugbrød. Tido har en let og perlende mundfylde, der gør, at den føles let modsat andre mørke øl.

Tido er navngivet efter lensgreve Charles Bendt Mogens Tido Wedell, som var ejer af Frijsenborg

og Wedellsborg fra 1958 til 1982 og var far til den nuværende ejer, Bendt Hannibal Tido Wedell.


Drik den som det oplagte valg til en ølbraiseret svineskank eller som den diskrete, men perlende, friske følgesvend til en god kraftig chokoladekage. Prøv også at marinere og braisere mørke simreretter i Tido.

Alkoholprocent: 5,0 %.


FALLE · Pale Ale

Falle fremstår ufiltreret med en flot, gylden lød og en kraftig skumkrone. Duften er præget af friske, grønne æbler, frugt, let krydrede forårsfornemmelser og frisk humle. Falle er en let bitter, frisk forårsøl med masser af sødme og fylde.

 

Falle er navngivet efter inspektør Falle Vogt, som var godsinspektør på Schackenborg fra 1884 til 1902. Oprindeligt er Falle et gammelt, frisisk navn fra det 15. århundrede.


Drik den til en grillet skinkeschnitzel med årstidens grønt eller til retter med fisk, som laks og

ørred.

Alkoholprocent: 6,0 %.

 

ORLA · Märzen

Orla er en letløbende märzentype, som den der serveres i literkrus ved oktoberfesten. Øllet står let tåget med en flygtig skumkrone. Smagen er præget af malt og sødme i flot balance med den diskrete humleprofil.

Orla er navngivet efter Orla Hansen, som gennem 40 år var en legendarisk inspektør på  herregården Gyllingnæs.


Drik den en sommeraften på terrassen med sydende koteletter, kylling eller pølser på grillen. Prøv også at tilsætte Orla til en traditionel, fransk løgsuppe.

Alkoholprocent: 6,0 %.

 

HANNIBAL · Påskebryg

En flot kastanjefarvet øl med en let flygtig skumkrone. Hannibal er i en pæn balance, der hverken er for sød eller for bitter. I næsen opleves den fyldige maltprofil som en karamellignende sødme, der leder tankerne hen på friskbagt fuldkornsbrød. Smagen er præget af maltsødme i en flot balance, der gør, at øllet indbyder til påskebordets glæder.

Hannibal er navngivet efter rigsskatmester Hannibal Sehested, som i 1664 erhvervede sig Wedellsborg.


Drik den til lammekølle med flødekartofler, påskebordets stegte retter eller påskekyllingen. Prøv også at erstatte vandet i dejen til det grove brød med Hannibal.

Sælges kun i en begrænset periode. Alkoholprocent: 6,0 %.

 

JULIUS · Julebryg

Julius er en ravfarvet øl med et let, vedvarende skum. Duften er præget af svage noter af karamel, lette noter af appelsinskal og svagt krydret humle. Her er ikke tale om en voldsomt julekrydret øl, men en let drikkelig juleøl med et anstrøg af appelsinskal.

Julius er navngivet efter lensgreve Julius Wedell af Wedellsborg. Lensgrevinde Inger Wedell og

lensgreve Julius Wedell sammenførte i 1923 driften af Wedellsborg og Frijsenborg.


Denne juleøl vil gå godt til det traditionelle, danske julebord. Den let søde øl vil kunne komplementere leverpostejen såvel som mormors frikadelle som julekålen med medister. Prøv også at erstatte mælk eller vand i frikadellefarsen med Julius.

Sælges kun i en begrænset periode. Alkoholprocent: 6,0 %.

Du kan læse meget mere om De 5 Gaarde hér!

Frijsenborg Herregårdskylling 

DANSK SALMONELLEFRI KVALITETSKYLLING  -  Kyllingerne fra Frijsenborgs gårde er danske kyllinger af højeste kvalitet. Det færdige produkt består altid af 100% rent og garanteret salmonellafrit kyllingekød, og vores fokus på sikkerhed for forbrugeren og en unik historie er grundstammen i vores succes.

FRA GAARDEN TIL GANEN 
De 5 Gaarde har smagen i højsædet, når der dyrkes og avles. Vi bevarer det bedste, naturen kan give, gennem den mest skånsomme forædling og produktion på vores egne gårde. Generationers erfaring, etik og sund fornuft samt sporbarhed i alle led sikrer høj kvalitet til en fair pris.

GO' PLADS & FRISK LUFT
Alle vores kyllinger vokser op på Frijsenborgs gårde under gode forhold, som vi kan stå inde for. De går frit rundt i en tør og varm stald med fast døgnrytme og adgang til overdækkede udearealer. De skraber i træspåner og spagnum, der er et skånsomt og behageligt underlag for kyllingerne, og de har naturligvis fri adgang til foder og vand.

URTER FRA EGNE SKOVE
De 5 Gaarde Frijsenborg Herregårdskyllinger fodres med en specielt udviklet foderblanding baseret på majs og hvede samt urter fra egne skove. Denne foderblanding samt adgang til rodemateriale i form af græsballer giver en saftig og lækker kvalitetskylling med en god kødstruktur og masser af smag - Kyllingerne sælges både som hele kyllinger og i diverse udskæringer.

DANSK OG SALMONELLAFRI 
De 5 Gaarde Frijsenborg Herregårdskylling er 100% rent dansk salmonellafrit kyllingekød i særklasse - helt fri for lage, vand og andet unødvendigt fyld.

FOKUS PÅ FØDEVARESIKKERHED
Når du vælger Frijsenborg Herregårdskylling, vælger du høj kvalitet og en velsmagende kylling, som du trygt kan sætte tænderne i. Vores kyllinger er garanteret salmonellafri og som udgangspunkt opdrættet uden brug af antibiotika.

 

Find de gode råd - i vores Frijsenborg Kyllingeguide 

Du kan læse meget mere om De 5 Gaarde hér!