5 gode tips til din rødvin

De gode råd til din rødvin

Skænk den lidt køligere

Skænk din rødvin lidt køligere end du foretrækker den. Temperaturen på vinen stiger hurtigt i glasset, og da mange rødvine har høj alkohol, vil de flygtige aromastoffer fordampe, hvis vinen serveres ved for høj temperatur.

 

Kan man til fisk?

Vil du gerne drikke rødvin til din fisk, skal du kigge efter rødvine uden for mange tanniner. Mange vine kan bruges til fisk, kig efter druer som; pinot noir, barbera eller st. laurent og spätburgunder (Østrigs og Tysklands pinot noir slægtning). En ung frugtig valpolicella eller en bardolino kan også anvendes.

 

Hvornår drikkes hvad?

Tænk rødvin i sæson. Når sommertøjet kommer frem, får vi ofte lyst til lettere rødvine. Prøv fx vine på druerne; gamay, pinot noir, cabernet franc og barbera. En kølig beaujolais på en lun sommeraften, smager ofte bedre end en tung Amarone.

 

+10 år kræver ekstra omsorg

Serverer du en ældre rødvin +10 år, så kan du med fordel rejse flasken op et par dage før servering.  På dagen hælder du forsigtigt vinen om på en karaffel med en rolig bevægelse, så du undgår bundfaldet hvirvles op. Husk at vine med alder hurtigere ændre karakter end unge vine.

 

Lad dig ikke narre af lidt for gode tilbud

Vin kan også være en mærkevare. Det betyder at vi nemt tiltrækkes af tilbud på vine som vi normalt opfatter for dyre til vort vinbudget. Men som oftest er det langt bedre at købe en côtes du rhône til normalpris end en prisbillig châteauneuf-du-pape. Det samme gælder en ripasso vin contra Amarone.

Tilmeld dig tilbud og information fra SuperBrugsen

Vil du have de nyeste tilbud og information om nyheder, konkurrencer og meget andet på SMS? Så tilmeld dig her.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden