Sådan holder du frugt og grønt så friskt som muligt

· af SuperBrugsen

Krydderurter, bær, kartofler, æbler, tomater. Der er meget, der frister, når man er en tur i SB Grønthandel.

Men hvis ikke lækkerierne skal spises med det samme, er det vigtigt at opbevare dem korrekt. Det forlænger levetiden og lækkerheden. 

Det er ikke særlig kompliceret at opbevare frugt og grønt korrekt. Men det er til gengæld vigtigt, hvis du vil ha’ det maksimale ud af det. Langt det meste skal en tur i køleskabet, men der er undtagelser.

Tomater skal aldrig aldrig på køl
Solmodne tomater smager vidunderligt af sommer og sol, men køleskabskolde tomater smager af ingenting. Kulden dæmper simpelthen smagen, så tomaterne uanset type bliver en kedelig oplevelse. Så læg dem altid i en skål på køkkenbordet. Det ser i øvrigt også lækkert ud. 

Varme modner
Alle frugter skal en tur i køleskabet for at holde længere. Men hvis du har købt en mango, der ikke er helt moden, eller nogle lidt for grønne bananer, så lad dem ligge på køkkenbordet, indtil de er modne. Der er ingen frugter, der modner færdig i køleskabet. 

Pak frugt og grønt ind, når det skal i køleskabet
Det er en god idé at komme frugt og grønt i en plastikpose eller lade det blive i emballagen, når det skal i køleskabet. Så holder det længere, og det er også lidt mere praktisk, hvis du har en stor grøntsagsskuffe.

Her er reglerne for frugt og grønt samlet:

På køkkenbordet
• Krydderurter i potte. Husk at give dem rigeligt med vand
• Tomater 

I køleskabet
• Skårne krydderurter
• Bær
• Frugt
• Alle grøntsager med undtagelse af nedenstående

Mørkt og køligt (i et bryggers eller en kølig skuffe i køkkenet)
• Kartofler
• Almindelige løg

Tilmeld dig tilbud og information fra SuperBrugsen

Vil du have de nyeste tilbud og information om nyheder, konkurrencer og meget andet på SMS? Så tilmeld dig her.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden