Tzatziki kylling med kartoffelsalat med røget paprika

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 spsk oregano
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 600 g små kartofler
  • 2-3 spsk mayonaise
  • 2 spsk skyr
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 agurk
  • 150 g ærter
  • 50 g babyspinat
  • ½ bundt basilikum

Energifordeling pr. person

  • Energi: 2587 kJ
  • Energi: 616 kcal
  • Protein: 43 g
  • Fedt: 37 g
  • Kulhydrat: 28 g
  • Kostfibre: 5 g

Skær kyllingen igennem ryggen, fjern rygbenet og fold den ud som en sommerfugl. Læg den på en bradepande med bagepapir. Pensl kyllingen med oregano rørt med olivenolie og krydr den med salt og peber. Steg den i en forvarmet ovn ved 185° i ca. 50-60 minutter, indtil den er gylden og sprød. Skrub kartofler og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter indtil de er møre, køl dem af og halvér dem. Rør majonæse sammen med skyr og røget paprika, smag til med salt og peber. Vend kartoflerne deri. Skær agurkerne i tynde skiver på langs og pluk basilikum i blade. Vend babyspinaten med agurk, basilikum og ærter forsigtigt, smag til med salt og peber. Anret kyllingen i små stykker med grønt og kartoffelsalat.