Tykstegsfilet med grønkålspesto og græskarpure

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 500 g oksefilet
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 150 g grønkål
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 2 spsk kapers
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g parmesan
  • 40 g hasselnødder, ristede
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 hokkaido græskar
  • 400 g store kartofler
  • 300 g grønne bønner

Energifordeling pr. person

  • Energi: 2155 kJ
  • Energi: 513 kcal
  • Protein: 38 g
  • Fedt: 28 g
  • Kulhydrat: 26 g
  • Kostfibre: 7 g

Vask og rib kålen og hak det og persillen groft. Blend kålen godt sammen med persille, kapers, hvidløg og 3 spsk. olivenolie til en grov pure (i blender eller med stavblender). Riv parmesanen og kom det i blenderen sammen med nødderne og blend det sammen til en grov pesto, smag til med citronsaft, salt og sort peber. Rens og skræl græskar og kartofler, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand. Mos det godt sammen med noget af kogevandet, smag til med salt og peber. Krydr bøfferne godt med salt og sort peber, steg dem på en varm pande i 3 minutter på hver side og lad dem trække i 3 minutter. Kog bønnerne i letsaltet vand i 2-3 minutter. Anret bøfferne med græskarmos, kogte grønne bønner og kålpesto. 

Tip: man kan fint bruge rodfrugter til mos.