Tagliatellepasta med kyllingeboller og svampe

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 400 g hakket kyllingkød
  • 60 g løg
  • 1 spsk timian
  • 2 æg
  • 40 g fuldkornsmel
  • 50 g perlespeltkerner, kogt efter posens anvisning
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g svampe
  • 2 dl fløde 38%
  • ½ bundt persille
  • 400 g pasta
  • 1 spsk olivenolie
  • 40 g haselnødder

Energifordeling pr. person

  • Energi: 3616 kj
  • Energi: 861 kcal
  • Protein: 41 g
  • Fedt: 42 g
  • Kulhydrat: 77 g
  • Kostfibre: 9 g

Snit løg og timian fint. Rør farsen med salt, sort peber, timian og hakket løg. Vend det hakkede kød med æg, mel og de kogte, afkølede speltkerner. Form kødbollerne med en ske og kog dem i vand med 1 tsk salt. Lad dem simre i ca. 10 minutter, indtil de flyder i overfladen af vandet. Snit løg og hvidløg fint, skær svampene over og rist dem af på en pande i olie i 5 minutter. Tilsæt fløde og lad det simre i 10 minutter, tilsæt groft hakket persille og smag til med salt og peber. Vend saucen med kødboller og pasta og anret i dybe tallerkener med et drys hakkede hasselnødder. 

Tip: Farsen kan også laves af svine-, lam - og oksekød. 
Man kan med fordel tilsætte 3-4 g tørrede Karl Johan svampe til saucen.