Stegt ribeye med asiatisk salat og ris

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 4 stk ribeye
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 lime
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl jasminris
  • 1 agurk
  • 1 icebergsalat
  • ½ bundt koruiander
  • 200 g små tomater

Energifordeling pr. person

  • Energi: 2454 kJ
  • Energi: 584 kcal
  • Protein: 44 g
  • Fedt: 34 g
  • Kulhydrat: 26 g
  • Kostfibre: 3 g

Rens og hak chili og hvidløg groft, kom det i en blender sammen med limesaft, fiskesauce og sukker og blend det godt sammen. Styrken af dressingen kan justeres med sukker og fiskesauce. Rist de rå jasminris på en tør pande i ca. 5 minutter ved svag varme og knus dem derefter i en morter eller kaffekværn. Risene skal virke som et sprødt element i salaten. Skræl agurken og skær den i skiver. Hak koriander groft sammen med agurk, tomat og store salatblade. Krydr kødet godt med salt og peber, steg det af på en varm pande i olie i ca. 3 minutter på hver side. Kog jasminris efter pakkens anvisning og vend salaten med dressing. Anret kødet med salaten, drysset med ristet ris og server med jasminris. 

Tip: Kan fint laves med gris, kylling og skaldyr