Stegt oksefilet med urter, grønne asparges og vinaigrette

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 800 g oksefilet
  • 40 g blandede krydderurter, timian, oregano og rosmarin
  • 400 g grønne asparges
  • 4 æg, hårkogte
  • 1/2 agurk
  • 30 g rødløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike
  • salt
  • sort peber

Energifordeling pr. person

  • Energi: 1890 KJ
  • Energi: 450 Kcal
  • Protein: 52 g
  • Fedt: 25 g
  • Kulhydrat: 4 g
  • Kostfibre: 2 g

Skær kødet i 2 stykker ved at halvere det på midten. Krydr det godt med salt og peber og brun det af på en varm pande. Tag 2 stykker bagepapir ca. 30x30 cm, læg kødet derpå og fordel krydderurterne ovenpå. Pak papiret godt sammen om kødet og bag det i en forvarmet ovn på 185° i ca. 25 minutter. Tag kødet ud og lad det hvile i 15 minutter. Skær 3 cm fra af aspargesenes bund og kog dem i 3 minutter og tag dem op vandet. Hak de kogte æg fint, skær agurken i små tern, hak løget fi nt og bland det forsigtigt sammen. Rør olie og eddike sammen, smag til med salt og peber og vend det hele forsigtigt sammen. Skær kødet i skiver og anret sammen asparges og vinaigrette. Server med brød og evt. kogte nye kartofler.

Tip: Kan også laves med svinemørbrad eller kyllingebryst.