Stegt lammekølle med kartofler og gulerødder

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 1 lammekølle (ca. 2 kg)
  • 2 kg kartofler
  • 2 stk porre
  • 4 stk gulerødder
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk groft peber
  • 1 tsk tørret timian

Kom bagepapir i et stort ovnfast fad eller bradepande. Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem i skiver. Rens porre og skær dem i mindre stykker. Læg det i fadet, drys salt, peber og timian på. Skyl lammekøllen og gnid den med salt og peber. Læg lammekøllen direkte oven på grønsagerne. Sæt fadet i ovnen og steg det hele ved 175 grader i 2½ til tre timer, til kødet løsner sig fra benet. Brug evt. stegtermometer. Kødet kan skæres i skiver inden fadet sættes på bordet. Server myntegele, grøn salat og brød til.