Ribbensteg i tortilla med melonsalsa, marineret rødkål og avocado

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 1 kg ribbensteg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk oregano
  • 3 spsk olivenolie
  • 300 g rødkål
  • 1 citron
  • 2 tsk salt
  • 250 g avocado
  • ½ bundt koriander
  • 4 tortillabrød
  • salt og peber
  • Melonsalsa:
  • 150 g melon
  • 2 forårsløg
  • 120 g små tomater

Energifordeling pr. person

  • Energi: 4135 kJ
  • Energi: 985 kcal
  • Protein: 49 g
  • Fedt: 65 g
  • Kulhydrat: 50 g
  • Kostfibre: 5 g

Riv hvidløget fint og rør det sammen med oregano og 2 spsk. olivenolie til en marinade. Rids stegen godt ned i sværene. Pres derefter oregano-marinaden ned imellem sværene og krydr derefter godt med salt og peber. Steg i forvarmet ovn ved 220-230° i  ca. 25-30  min.  indtil sværene er gyldne og sprøde. Skru ovnen ned på 185° og lad stegen stege videre i ca. 1-1,5 time, indtil stegen er mør. Lad stegen hvile i 10 min., skær den derefter i passende skiver. Snit rødkålen fint, vend det med saften fra 1 citron og 2 tsk. salt og lad det marinere 1 time. Skær melon i små tern, halvér tomater og snit forårsløg fint og bland det sammen med 1 spsk. olivenolie, smag til med salt og peber. Rens avocado og skær den i skiver. Hak koriander groft, halvér tortillabrødet og lun det. Anret små kræmmerhuse af tortillabrød med rødkål, ribbensteg, salsa, avocado og drys med koriander. 

Tip: Kan fint laves med tigerrejer eller kyllingekød.