Oksefilet med rødvinssauce, stegte asparges og krydrede champignoner med bacon

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 1 kg Oksefilet
  • 1 bdt. asparges
  • 500 g svampe
  • 1 pk. bacon i tern
  • 1 fed presset hvidløg
  • chiliflager
  • 2 spsk hakket persille
  • salt og peber
  • 25 g smør
  • Rødvinssauce:
  • 4 dl rødvind
  • 4 spsk vand
  • 4 spsk kalvefond
  • 2½ dl piskefløde
  • evt. Maizena til jævning

Fordeling pr. 100 g

  • :

Fremgangsmåde
1. Lav en portion rødvinssauce (se opskrift nedenfor).
2. Puds oksefileten fri for sener.
3. Varm en stor pande/gryde op med lidt smør og olie. Brun oksefileten på alle sider, og krydr godt med salt og peber.
4. Læg oksefileten i et ovnfast fad – stik et stegetermometer i den, der hvor den er tykkest, og sæt den ind i en 200 grader varm ovn til den når en centrum-temperatur på ca. 60-62 grader – alt efter hvor rødt man vil have kødet.
5. Tag stegen ud – lad stadig stegetermometeret sidde i, og lad den hvile i 45 min., så kødsaften trækkes ind i kødet igen.
6. Når stegen er taget ud for at hvile forbered det øvrige tilbehør.
7. Steg bacon i tern på en pande til de er sprødstegte.
8. Skær svampene i kvarte, hvis de er store – ellers forbliver de hele. Læg dem i et ovnfast fad og sæt dem ind i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter.
9. Steg herefter asparges i olie i et par minutter, så de stadigvæk er sprøde.
10. Bland hvidløg sammen med chili, persille, smør, salt og peber.
11. Kom de ovnstegte svampe i en skål og bland det sammen med kryddersmørret og bacon.
12. Skær oksefileten ud, og servér sammen med rødvinssaucen, de stegte asparges og de krydrede svampe.

 

Rødvinssauce fremgangsmåde:
1. Hæld rødvinen i en gryde og lad det småkoge til det er kogt ind til den halve mængde – det tager ca. 30 minutter.
2. Tilsæt vand og kalvefond til den indkogte rødvin, og lad igen væsken koge ind til det halve.
3. Tilsæt fløde til rødvinen og varm op.
Jævn evt. saucen med en smule maizena-mel og vand.