Oksebøffer med spicy rød peber og kikærte-salat

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 600 g oksebøffer
  • 1 spsk olie
  • 3 røde peberfrugter
  • 2 lime, usprøjtede
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g mayonaise
  • 1 agurk
  • 1/4 bundt purløg, fint snittet
  • 1 ds kikærter
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber

Energifordeling pr. person

  • Energi: 2965 kJ
  • Energi: 706 kcal
  • Protein: 38 g
  • Fedt: 55 g
  • Kulhydrat: 16 g
  • Kostfibre: 53 g

Læg peberfrugter på en rist i en bradepande og grill dem til de er helt mørke. Tag peberfrugterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 2 min. Kom dem derefter i en frysepose og luk til i 5-10 min. Indtil de er kølet helt af. Tag peberfrugterne ud af posen og pil det mørke skind af. Flæk dem og fjern kernerne - kan skylles hurtigt under koldt for at få alle kerner væk og riv/skær dem i strimler. Vask limefrugten godt, riv skallen af på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Rør det sammen med fintrevet hvidløg og majonæse, smag til med salt og peber. Skræl agurken, snit den i tynde skiver på langs. Skyl kikærterne i vand, lad dem dryppe af i en sigte og vend dem sammen med peberfrugt, agurk, olivenolie, purløg, smag til med salt og peber. Krydr kødet godt med salt og peber, smør kødet med olie og steg bøfferne af på en varm grill i ca. 2-3 minutter på hver side. Anret bøfferne med spicy rød peber, kikærte-salat og lime-aioli. 

Tip: Syltet peber på glas kan fint bruges i stedet for de grillede pebre.