Nektarin clafoutis

  • 6 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 600 g nektariner
  • 50 g saltet smør
  • 100 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 vanillestang
  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk smør
  • 4 spsk rørsukker
  • flormelis
  • creme fraiche eller vanilleis

Energifordeling pr. person

  • Energi: 1217 kJ
  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 8 g
  • Fedt: 13 g
  • Kulhydrat: 36 g
  • Kostfibre: 2 g

Skær nektariner i halve og fjern stenene. Lun mælk i en gryde og smelt smørret deri. Bland mel, sukker, salt og kornene fra 1 vaniljestang i en skål. Pisk æggene deri et ad gangen. Rør derefter mælk og den smeltede smør deri. Smør et ildfast fad med 1 spsk. smør og drys det med 2 spsk. rørsukker, fordel nektarinerne deri og hæld dejen over. Drys med 2 spsk. sukker, bages i forvarmet ovn på 210° i 10 minutter, skru derefter ovnen ned på 180° og bag kagen færdig i ca. 20 minutter. Serveres lun eller kold, drysses med flormelis, serveres med cremefraiche eller vaniljeis. 

Tip: Man kan fint bruge andre former for frugt og bær