Mørbrad med aspargessalat og ricottaost-creme

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 600 g oksemørbrad
  • 1 spsk olie
  • 300 g asparges
  • 250 g ricotta ost
  • 60 g parmesan ost
  • 75 g smør
  • 1/4 bundt salvie
  • 200 g porobello svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivennolie
  • salt og peber

Energifordeling pr. person

  • Energi: 3107 kJ
  • Energi: 740 kcal
  • Protein: 42 g
  • Fedt: 62 g
  • Kulhydrat: 6 g
  • Kostfibre: 2 g

Krydr oksemørbraden godt med salt og peber og brun den af på en varm pande i olie. Bag kødet færdigt i forvarmet ovn på 80° i 50 minutter og lad det hvile i 5 minutter inden det skæres i skiver. Skær 3 cm af bunden på aspargesene, skær dem i tynde strimler på langs på et mandolinjern eller med tyndskræller. Kom dem i isvand i 15-20 minutter og derefter i en sigte og lad vandet dryppe af. Vend dem derefter med 1 spsk. olivenolie og smag til med salt og peber. Rør ricottaosten med 40 g revet parmesan og smag til med salt og peber. Smelt smørret i lille gryde indtil det bruner, tilsæt plukkede salvieblade og lad smørret bruse op indtil bladene er gyldne, tag smørret af varmen. Skær svampe og hvidløg i tynde skiver, steg det af på en varm pande i olivenolie i ca. 3-4 minutter. Anret skiver af kødet med ricottacreme, aspargessalat, salviesmør og server med revet parmesanost.

 Tip: Denne ret kan fint laves vegetarisk med kogt pasta.