Jordbærkoldskål med lakrids-crunch

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 400 g jordbær
  • 2 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 l kærnemælk
  • 2 spsk citronsaft
  • 100 g kammerjunkere
  • 2 tsk lakridspulver

Energifordeling pr. person

  • Energi: 1600 kJ
  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 13 g
  • Fedt: 9 g
  • Kulhydrat: 61 g
  • Kostfibre: 2 g

Pisk æggeblommer cremet med sukker og rør det sammen med kærnemælk. Blend kærnemælk med 300 g rensede jordbær og smag til med citronsaft og sukker. Knus kammerjunkere og bland dem sammen med lakridspulver. Rens resten af jordbærrene og skær dem i skiver. Anret jordbærkoldskål i kolde skåle eller dybe tallerkener, drys med lakrids-crunch og jordbær.

 Tip: Man kan fint bruge andre typer af bær og frugt f.eks. nektarin og melon.