Jerkmarinerede nakkekoteletter med squashsalat

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 600 g nakkekoteletter
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk vand
  • 2 squash, gul og grøn
  • 1/4 bundt mynte
  • ½ bundt basilikum
  • 200 g mozzarella
  • salt ogpeber
  • Jerk krydderi-mix:
  • ½ spsk sorte peberkorn
  • 1-2 tak chiliflakes
  • ½ spsk allehånde
  • ½ spsk farin
  • 1 spsk honning
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g ingefær
  • 1 tsk salt
  • Tilbehør:
  • Brød

Energifordeling pr. person

  • Energi: 2435 kJ
  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 49 g
  • Fedt: 25 g
  • Kulhydrat: 37 g
  • Kostfibre: 5 g

Knus krydderierne i en morter, rør sammen med farin og honning, riv hvidløg og ingefær fint og rør det deri sammen med salt. Vend kødet godt deri og lad det marinere i mindst 1 time, helst natten over. Pisk citronsaft sammen med sennep og vand og smag til med salt og peber. Skær squash i tynde strimler på langs på en mandolin eller pålægsmaskine. Pluk mynte, basilikum og mozzarella i grove stykker og vend det sammen med squash og dressing. Grill kødet på en varm grill i ca. 5-6 minutter på hver side. Anret kødet med squash/mozzarella salaten og server med brød. 

Tip: Kødet kan også bages i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Jerk marianden er super god til kylling.