Hjemmelavede, pandestegte falafler med salat, pitabrød og hvidløgsdressing

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 4-8 pitabrød
  • ½ agurk
  • 200 g tomat
  • 1 rødløg
  • 2 hjertesalat
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Falafler:
  • 2 ds kikærter
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ bundt koriander
  • 1/4 bundet bredbladet persille
  • 2 spsk stødt spidskommen
  • 3 spsk mel
  • salt og peber
  • 2-3 spsk vegetabilsk olie

Energifordeling pr. person

  • Energi: 3470 kJ
  • Energi: 826 kcal
  • Protein: 31 g
  • Fedt: 20 g
  • Kulhydrat: 123 g
  • Kostfibre: 12 g

Blend yoghurt sammen med hvidløg og olivenolie, smag til med salt og peber. Skær agurk, rødløg og tomat i tynde skiver. Kom løg, hvidløg, krydderurter og spidskommen i en blender og blend det godt sammen. Tilsæt de kogte kikærter lidt efter lidt og blend det godt sammen, vend det sammen med mel og smag til med salt og peber. Form nogle små kager med en ske af falaffel-massen og steg dem på en varm pande i olie i ca 2-3 minutter på hver side. Anret de sprøde falafler med pitabrød, agurk, rødløg, tomat, salat og dressing.

Tips: Falafler er lækre i grønne salater eller som tilbehør til fisk og skaldyr.