Grillet ribeye med citronsmør, grønne asparges og mozzarellaost

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 bundt basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 skiver brød
  • 300 grønne asparges
  • ½ bundt purløg
  • ½ citron
  • 2 skalotteløg
  • 1 mozzarella
  • 600 g ribeye
  • 1 dl hvedeøl

Energifordeling pr. person

  • Energi: 3009 kj
  • Energi: 717 kcal
  • Protein: 47 g
  • Fedt: 47 g
  • Kulhydrat: 27 g
  • Kostfibre: 4 g

Hak løg meget fint, riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet og pres saften derfra. Kom løg, citronskal og peber i en lille gryde sammen med øl og lad det koge ind til det halve. Pisk det sammen med det bløde smør i en foodprocessor eller med elektrisk piskeris, så det bliver cremet. Snit purløget fint, vend det i smørret og smag til med salt og sort peber. Kom smørret op på et stykke bagepapir og rul det sammen til en lang pølse. Læg det på køl i mindst 1 time eller i fryseren. Skær ca. 3 cm fra af bunden på aspargesene, kog dem i letsaltet vand i ca. 2-3 minutter. Tag dem op af vandet og vend med 1 spsk. olivenolie, salt og peber. Vend kødet med 1 spsk. olivenolie, salt og peber og grill kødet på en varm gril/grillpande i ca. 1½-2 minutter på hver side. Grill brødet på samme tid og lad det få lidt farve. Gnub brødet derefter med hvidløg. Anret kødet med citronsmør, grillet brød med asparges, mozzarellaost og basilikum.

Tip: Smørret kan laves i en stor portion og fl ere dage i forvejen. Aspargesen kan fi nt grilles, så kan alt tilberedning foregå på grillen.