Forloren hare med svampe, pancetta, timian og flødesauce

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 600 g hakket svin/kalv
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • 1 dl minimælk
  • 250 g markchampignon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g pancetta/bacon
  • 1/4 bundt timian
  • ½ l fløde
  • 2 dl mælk
  • salt og peber
  • kartofler
  • drueagurker/rødbeder

Energifordeling pr. person

  • Energi: 3694 kJ
  • Energi: 880 kcal
  • Protein: 45 g
  • Fedt: 73 g
  • Kulhydrat: 14 g
  • Kostfibre: 2 g

Riv løg fint på et rivejern. Rør det i kødet sammen med salt og peber. Rør derefter kødet med et æg ad gangen, tilsæt derefter mel og mælk og smag til med salt og peber. Rens svampene og snit dem og hvidløget fint, steg dem hårdt af på en varm pande i olivenolie, krydr med salt og peber. Form farsen til et fladt farsbrød i en lille bradepande, kom de stegte svampe derpå og dæk det til med pancetta. Hak timian fint, drys det på kødet og hæld fløde og mælk ned i bradepanden. Bag i forvarmet ovn på 200° i ca. 40 minutter indtil det er gyldent og færdigt. Anret skiver af forloren hare med flødesaucen og nye kogte kartofler, serveres med drueagurker eller rødbeder.

Tip: Kan fint laves med kantareller og kyllingekød