Bøf stroganoff med svampe, bacon, persille og kartoffelmos

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 600 g gullashkød
  • 150 g bacon
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 250 g porre
  • 3 dl bouillon
  • 5 dl fløde, 38%
  • ½ bundt persille
  • salt og peber
  • Mos:
  • 800 g kartofler
  • 2 dl mælk
  • 1-2 spsk grov sennep

Energifordeling pr. person

  • Energi: 4124 kJ
  • Energi: 982 kcal
  • Protein: 49 g
  • Fedt: 68 g
  • Kulhydrat: 45 g
  • Kostfibre: 5 g

Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem møre i vand. Hæld derefter vandet fra kartoflerne og mos til en fin pure med mælken, smag til med sennep, salt og peber. Skær bacon i strimler og brun det godt på en pande, tag det af panden. Snit løg og hvidløg fint, steg det af på samme pande som bacon sammen med kødet i ca. 4-5 minutter, krydr godt med salt og peber. Snit porrer i fine ringe og kom dem på panden sammen med bacon og fløde, lad det simre indtil fløden er cremet, smag til med salt og peber. Anret stroganoff med kartoffelmos og grofthakket persille.

Tip: Man kunne fint tilsætte forskellige urter og bagt hvidløg til kartoffelmosen.