Dagens måltid

Arabisk lammekølle stegt med dukkahsmør og grillet grønt

  • 4 pers

Gem

Send på mail

Send

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link

Ingredienser

  • 1 lammekølle, udbenet
  • 2 spsk dukkah*
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g blødt smør
  • salt og peber
  • 400 g grønne asparges
  • 300 g squash
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g babyspinat
  • *Dukkah
  • 50 g hasselnødder
  • 3 kviste timian
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spisk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk sort peber, knust
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 tsk salt

Energifordeling pr. person

  • Energi: 2260 kJ
  • Energi: 538 kcal
  • Protein: 27 g
  • Fedt: 46 g
  • Kulhydrat: 5 g
  • Kostfibre: 3 g

Rids lammekøllen forsigtigt hele vejen rundt og krydr den godt med salt og peber udenpå og inden i. Riv hvidløg fint, rør det sammen med smør og dukkah. Fordel halvdelen af smørret på lammekøllen og bind den godt sammen med kødsnor. Bag lammekøllen i forvarmet ovn ved 185° i ca. 1 time og 30 minutter indtil  centrumtemperaturen er på 65-70 °. Lad stegen trække i 15 minutter, inden den skæres i skiver. Skær 3 cm af aspargesenes bund, skær squashen i tykke skiver og vend grøntsagerne med 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Grill grøntsagerne på en varm grillpande eller grill i ca 2-3 minutter og vend dem med babyspinat. Anret skiver af lam med asparges, squash og spinat. Server med resten af smørret og skyen fra bradepanden.

*Dukkah:

Hak nødder og timian groft og bland det sammen med resten.

Tip: Lav en dobbelt portion og opbevar i en lufttæt beholder – brug som drys på salater og gryderetter.